Co je to oranžové víno?
Je to víno vyrobeno dlouhou macerací hroznů z bílých odrůd, za neřízeného alkoholového kvašení a další dlouhé (několika měsíční) maceraci prokvašeného rmutu. Poté surovinu lisujeme a stáčíme bez dalšího krášlení a bez filtrace přímo do láhve. Víno obsahuje jen minimální množství SO2, které vzniká v průběhu kvašení.
Jantarový odlesk v číši. Opojná vůně kvetoucího žita, vosku, medové plástve, sušeného ovoce a karamelu. Chuť plná, s jemným tříslem, extaktivní s dlouhou dochutí. Kořenité tóny v chuti připomínají kandovaný pomeranč, grapefruit, sušené meruňky, med a žitný chléb. Víno bylo vyrobeno bez použití sýry, bez chemického školení i filtrace technologií známou již více než 8 tisíc let.
Pozor!!!
víno je nefiltrované, obsahuje jemný kal v láhvi. Díky dlouhé maceraci Rulandy šedé je barva tmavě měděná s odlesky do růžova.